Menu

Lees voor

 

(AIOS) 2e fase Maatschappij & Gezondheid

 

Jouw ambitie is een specialisatie tot Arts Maatschappij & Gezondheid en je bent op zoek naar een leerzame en prettige locatie om de profiel-overstijgende 2e fase opleiding te volgen. 

GGD Zeeland is door de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) erkend als opleidingsinstelling voor de 2e fase-opleidingen tot arts Maatschappij & Gezondheid

 

We bieden je een opleidingsplek met veel ruimte voor initiatief en zelfontplooiing. Terwijl je ervaring opdoet, lever je gelijktijdig een belangrijke maatschappelijke bijdrage en vragen een aantal specifieke regionale uitdagingen als vergrijzing en toerisme, een lage vaccinatiegraad en de 'ports of entry’ (B-havens) jouw aandacht.

Werken in Zeeland betekent werken in een provincie met ruimte, de meeste zonuren en frisse lucht. Dat maakt gelukkig.

Opleiding

De 2e fase opleiding kent twee startmomenten per jaar: maart en september.

De opleiding duurt in principe twee jaar, maar we begrijpen dat jouw dienstverband invloed kan hebben op de duur van de opleiding. Daarom stemmen we het instituutsonderwijs en de praktijkopleiding af op jouw situatie, ook bij een parttime aanstelling.

Je volgt -gemiddeld één dag in de week- cursorisch onderwijs bij de Netherlands School of Public & Occupational Health (NSPOH). Een belangrijk onderdeel hiervan is onderzoeksscholing; GGD Zeeland werkt samen met de academische werkplaats CEPHIR. Daarnaast volg je modules over bijvoorbeeld strategie en beleid in de publieke gezondheidszorg, projectmanagement en integraal vernieuwen in de publieke gezondheidszorg.
 

Hoe kom je in opleiding?

Als je de 2e fase wilt starten, dien je te beschikken over een afgeronde 1e fase profielopleiding IZB binnen de arts M+G opleidingen. Gedurende de opleiding ben je in dienst bij de SBOH. Je solliciteert via de website van SOGEON.
 
De aanstelling is voor de duur van jouw opleiding met na afronding van je studie uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Aanstelling vindt plaats onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Klik op deze link voor meer informatie, ook als je meer wilt weten over de financiering en voor antwoorden op veelgestelde vragen over de SBOH als werkgever.

 

In wat voor team kom je te werken?

Je maakt deel uit van ons Team infectieziektebestrijding, een team met ervaren artsen en verpleegkundigen die elkaar ondersteunen en uitdagen in de dynamische omgeving van de publieke gezondheidszorg. Je kunt bouwen op een praktijkopleider met veel kennis van en ervaring met Infectieziektebestrijding. Het team werkt vanuit ons kantoor in Goes.

Wat bieden wij?

Bij onze GGD heerst een informele cultuur met veel onderlinge betrokkenheid van collega's. Met hen, maar ook met andere AIOS, kun je sparren over jouw studievoortgang. We stimuleren jouw deelname aan interessante congressen en bijeenkomsten binnen het vakgebied. Buiten de GGD wachten uitgestrekte stranden, een fijn culinair aanbod en schitterende gebieden voor ontspanning in je vrije tijd op jou. Ontdek het met het Verwenarrangement van medisea.nl, waarbij je tot €300,- aan kosten vergoed krijgt.

Vragen?

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt over onze opleidingsplekken. Natuurlijk beantwoorden wij die graag!

Je kunt contact opnemen met Fleur Groenendijk, praktijkopleider en arts Maatschappij + Gezondheid, profiel Infectieziektebestrijding bij GGD Zeeland op telefoonnummer 06-57310928 of per e-mail Fleur.Groenendijk@ggdzeeland.nl