Menu

Lees voor

 

   Gezond zijn en blijven willen we allemaal 
   De publieke gezondheidszorg richt zich op het voorkómen van ziekte, niet op het behandelen daarvan.

   De ambitie van GGD Zeeland is om van Zeeland een regio te maken waar mensen lang leven, zich vitaal voelen en waar iedereen meedoet. Dit doen we 
   namens de Zeeuwse gemeenten en samen met onze partnerorganisaties. 

Ben jij gericht op verbinding en samenwerking en beweeg jij je gemakkelijk in een politiek bestuurlijke omgeving? Wil jij de schakel zijn tussen bestuur, directie en de organisatie? Ben jij een stevige adviseur met een dienstverlenende instelling?

Dan verwelkomen wij je graag om ons team te versterken als

 

Bestuursadviseur

32-36 uur per week

 

Wat ga je doen?

Je neemt de verantwoordelijkheid over twee belangrijke zaken: je ziet toe op de juiste afhandeling van bestuurlijke dossiers én je schakelt tussen bestuurlijke wensen en operationele (on)mogelijkheden. Jouw goed ontwikkelde politieke antenne maakt je tot een gewaardeerd klankbord.  Je fungeert als kritisch sparringpartner en vertrouwenspersoon en adviseert de directie bij het bepalen van de koers, waarbij je risico's en kansen in kaart brengt.

Je beoordeelt beleidsstukken en voorstellen op haalbaarheid, maatschappelijk belang, politiek en bestuurlijk draagvlak, compleetheid en juistheid. Je bent belast met beleidsvoorbereidende werkzaamheden over onderwerpen op het terrein van de publieke gezondheid voor het bestuur en de directie. Je signaleert beleidsinhoudelijke en procedurele knelpunten en ondersteunt bij het aandragen van oplossingen binnen aangegeven kaders. Hiervoor volg je actief de ontwikkelingen op het terrein van publieke gezondheid en adviseert op strategisch niveau de directie over bestuurlijke en juridische vraagstukken die hieruit voortvloeien.

Je neemt deel aan de Algemeen Bestuur (AB)/ Dagelijks bestuur (DB)overleggen, draagt zorg voor het opstellen van de agenda hiervoor en voorbespreking met de voorzitter (wethouder). Je zet acties uit (follow-up AB/ DB), monitort de voortgang. Je beoordeelt of AB/ DB stukken voldoen aan gestelde eisen en of deze ingediend kunnen worden en ondersteunt opstellers van AB/ DB stukken bij het geschikt / gereed maken van de stukken.

Je neemt deel aan interne of externe overleggen, denk aan de Provinciale Ambtenaren Overleggen (PAO) en als linking pin vorm je de schakel tussen bestuur en PAO.  Je adviseert en ondersteunt de directie in het optimaliseren van het relatiebeheer met o.a. het provinciaal bestuur, Zeeuwse gemeentebesturen en gemeenteraden en ambtenaren.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste adviseur die de schakel is tussen bestuur en organisatie. Je hebt WO werk- en denkniveau en ruime ervaring in een politiek-bestuurlijke organisatie. Tevens beschik je over voldoende bestuurlijke- en bij voorkeur ook over juridische kennis. Als bestuursadviseur ben je veelzijdig bezig. Je neemt informatie van uiteenlopende kanten makkelijk in je op om die te verwerken tot een helder en goed gefundeerd strategisch advies. Dit doe je op een overtuigende en zelfverzekerde manier. Je bent scherp op details, ziet snel de verbindingen op onderwerp, hebt snel door hoe de verhoudingen liggen in de organisatie- en de bestuurlijke context en vertaalt dit in je houding en samenwerking met anderen.

In wat voor team kom je te werken?

Je komt te werken in het team ondersteuning bestuur en directie. Het is een zelfsturend team met ervaren collega’s die elkaar ondersteunen en uitdagen. Het team streeft met behulp van verschillende activiteiten naar het versterken van de relatie tussen GGD en gemeenten/partners. Het is een afwisselende, zelfstandige functie met veel contacten.

Wat bieden wij? 

GGD Zeeland kenmerkt zich door een informele sfeer en een prettig werkklimaat. Wij bieden je een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, of je wordt tewerkgesteld bij een door ons geselecteerd (uitzend)bureau).  Afhankelijk van financiële/organisatorische ontwikkelingen en bij gebleken geschiktheid kan deze worden omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.872,- (schaal 12) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. GGD volgt de CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties. De standplaats is Goes. Aanstelling vindt plaats onder voorbehoud van een VOG.

Meer weten?

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met  Timo Dijkgraaf tel. nr: 06-54922125 of  Joke Gaemers tel. nr: 06-30997720 of mail: secretariaat-directie@ggdzeeland.nl t.a.v. Joke Gaemers.
Heb je algemene vragen of vragen over de procedure? Neem dan contact op met HRM via telefoonnummer 0113-249488 of via hrm@ggdzeeland.nl      

Enthousiast geworden?

Solliciteer vóór 14 februari 2022 via de knop 'solliciteren' hiernaast!

De gesprekken staan gepland op woensdag 2 maart 2022.

Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

 


Wij werven graag zelf onze nieuwe collega. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type functie

Acties