Menu

Lees voor

 

Alleen samen maken we onze ambities waar!
Met ruim driehonderd collega's werken wij dagelijks aan het voorkómen van ziekte, niet op het behandelen daarvan. Onze ambitie is om van Zeeland een regio te maken waar mensen lang leven, zich vitaal voelen en waar iedereen meedoet. We zetten ons in voor alle inwoners van Zeeland. Dit doen we namens de dertien Zeeuwse gemeenten en natuurlijk samen met onze partnerorganisaties.

De COVID-19 pandemie heeft ons laten zien dat pandemieën onvoorspelbaar zijn. We moeten ons er onverwachts opnieuw tegen kunnen wapenen.

Pandemische paraatheid is speerpunt

De afgelopen twee jaar werd de wereld en zo ook Nederland geconfronteerd met een pandemie die (nog steeds) een ongekende impact heeft. Het heeft ons doen realiseren hoe ontwrichtend een pandemie is voor mensen, voor de economie en voor de samenleving als geheel. Het is niet zonder reden dat het nieuwe kabinet het vergroten van de pandemische paraatheid tot één van haar speerpunten in het regeerakkoord heeft gemaakt en daar € 300 miljoen per jaar voor heeft uitgetrokken.

Investeren in infectieziektebestrijding

Kamerbreed is men ervan doordrongen dat Nederland beter voorbereid dient te zijn op een volgende pandemie. Voorkomen moet worden dat sectoren gedwongen sluiten, de reguliere zorg moet worden afgeschaald en dat de samenleving en haar burgers beperkt worden in hun vrijheden. Om dit in de toekomst te voorkomen, moeten virussen tijdig opgemerkt worden, uitbraken in de kiem gesmoord en moet voor burgers én sectoren helder zijn wat hun handelingsperspectief is. Daarvoor is onder meer nodig dat er geïnvesteerd wordt in de infectieziektebestrijding: het vakgebied dat zich bezighoudt met het voorkomen, signaleren en bestrijden van infectieziekten. Een taak die regionaal belegd is bij de GGD’en, uiteraard in nauwe samenwerking met vele andere partners in de regio en op landelijk niveau

Nieuwe programma ‘Zeeland Pandemisch Paraat’

Een adequate voorbereiding is cruciaal, zodat zo min mogelijk mensen ziek worden en overlijden. En om de gevolgen voor onze samenleving en economie zo klein mogelijk houden. We zijn dus bezig met het treffen van voorbereidingen voor de toekomst: het nieuwe programma ‘Zeeland pandemisch paraat’ moet ons daarbij gaan helpen.

Ben jij een onderzoeker met affiniteit voor data en infectieziektebestrijding?

Dan verwelkomen wij je graag als nieuwe collega voor de functie van

 

Onderzoeker Publieke Gezondheid

 

infectieziektebestrijding


Per direct voor 28 uur per week

 

Wat ga je doen?

Eén van de taken van de GGD is infectieziektebestrijding. De afgelopen jaren is dit onderdeel van de GGD op de kaart gezet tijdens de bestrijding van de coronapandemie. In het kader van een nieuw traject om ook in de toekomst uitgerust te zijn voor het optimaal bestrijden van infectieziekten, genaamd Zeeland Pandemisch Paraat, zijn wij op zoek naar een onderzoeker die graag data analyseert, weergeeft en duidt. Om uitbraken van infectieziekten in de kiem te kunnen smoren, is surveillance, signalering en monitoring van groot belang. Samen met een infectieziekte-epidemioloog speel jij een centrale rol in het verzamelen, analyseren en duiden van data.

 • Je biedt het team infectieziektebestrijding een basis van betrouwbare informatie op het gebied van infectieziekten in de regio. Je doet dit door verschillende databronnen samen te brengen en te combineren tot een overzichtelijk geheel, in de vorm van dashboards en rapportages.
 • Je analyseert de beschikbare data en andere informatiebronnen (zoals nieuwsartikelen) omtrent infectieziekten en brengt op basis hiervan adviezen uit. Zo draag je bij aan vroegsignalering van uitbraken.   
 •  Je denkt mee met de artsen en verpleegkundigen infectieziektenbestrijding bij uitbraakonderzoek en andere casuïstiek
 • Je denkt mee over methodes om dataverzameling omtrent infectieziekten te verbeteren, zoals het samenwerken met andere GGD'en voor bovenregionale surveillance, of surveillance onder specifieke doelgroepen.
 •  Je informeert en rapporteert aan relevante stakeholders over de stand van zaken omtrent infectieziekten in Zeeland.

 

Wie zoeken wij?

Je ben een onderzoeker met interesse voor gezondheidsdata en affiniteit met infectieziekten. Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde (master)opleiding in epidemiologie, biostatistiek, gezondheidswetenschappen of een vergelijkbare opleiding;
 • Kennis van en ervaring met data-analyse;
 • Ruime ervaring met Excel;
 • Kennis van en ervaring met statistische software als SPSS en R;
 • Kennis van en ervaring met visualisatietools zoals Power BI is een pré;
 • Goede communicatievaardigheden en kan je goed samenwerken met verschillende disciplines, zoals artsen en verpleegkundigen infectieziektebestrijding;
 • Affiniteit met innoveren en draag je graag bij aan de verbetering van bestaande structuren en werkprocessen;

Indien je geen infectieziekten-epidemioloog bent ben je bereid in 2023 scholing te volgen op dit gebied.
Wij spreken graag zowel onderzoekers die onlangs zijn afgestudeerd als onderzoekers met enkele jaren ervaring.

In welk team kom je te werken?

Je komt te werken in het team Onderzoek en Advies, een team met ervaren collega’s die elkaar ondersteunen en uitdagen. Adviseurs, onderzoekers en een data analist werken samen om de Zeeuwse gemeenten en anderen zo goed mogelijk te adviseren over de publieke gezondheid en welke beleidskeuzes daarin gemaakt kunnen worden.  Je werkt nauw samen met team Infectieziektebestrijding, en mettertijd mogelijk ook andere teams die zich bezighouden met infectieziekten, zoals seksuele gezondheidszorg, reizigerszorg, en TBC-bestrijding.

Wat bieden wij? 

Werken bij de GGD betekent werken in een veranderende organisatie met een informele sfeer en respect voor elkaar. We vinden aandacht voor veilig en gezond werken belangrijk, maar ook werkplezier en zelfontwikkeling. Er zijn volop ontwikkelmogelijkheden waarmee je kunt werken aan jouw persoonlijke groei als professional. Zo maken we samen onze ambities waar. 

Verder bieden wij jou: 

 • Een salaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring voor een junior onderzoeker maximaal €4.671,- (schaal 10) bedraagt en voor een ervaren epidemioloog/onderzoeker maximaal €6.103,- (schaal 12) bruto per maand bij een fulltime dienstverband, volgens de CAO SGO;
 • De aanstelling is in eerste instantie tot en met 31 december 2023 met de intentie deze te verlengen tot einde project. De verwachte duur van totale project is 2 jaar;
 • Een uitdagende baan voor 28 uur per week, met flexibele werktijden en een hybride thuiswerkbeleid, ter bevordering van jouw werk-privébalans; 
 • Een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket met een vrij besteedbaar Individueel Keuze Budget bovenop je loon. Het betreft een percentage van 17,05% van je jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je dit budget besteedt, bijvoorbeeld voor het uitbetalen als extra salaris, uitruilen van reiskostenvergoeding woon-werkverkeer of uitruilen van sportschoolabonnement.  

Aanstelling vindt plaats onder voorbehoud van het aanleveren van een VOG. Standplaats is Goes. 

Meer weten?

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan gerust contact op met Carolien Koop, Onderzoeker Publieke Gezondheid te bereiken op 06 30999101 (maandag, woensdag & donderdag).

Heb je algemene vragen of vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan tijdens kantooruren contact op met HRM via telefoonnummer 0113 – 249 488 of via hrm@ggdzeeland.nl. We helpen je graag verder!

Enthousiast geworden? 

Ben jij op zoek naar een organisatie die past bij jouw ambities en ben jij ervan overtuigd dat je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan ons team? Solliciteer dan via de "Solliciteren" knop hiernaast. Solliciteren kan tot en met 30 maart 2023. We kijken ernaar uit om jouw sollicitatie te ontvangen.

De gesprekken vinden plaats op 5 april 2023.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.


Wij werven graag zelf onze nieuwe collega. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type functie

Acties