Menu

Lees voor

 

Alleen samen maken we onze ambities waar!
Met ruim driehonderd collega's werken wij dagelijks aan het voorkómen van ziekte, niet op het behandelen daarvan. Onze ambitie is om van Zeeland een regio te maken waar mensen lang leven, zich vitaal voelen en waar iedereen meedoet. We zetten ons in voor alle inwoners van Zeeland. Dit doen we namens de dertien Zeeuwse gemeenten en natuurlijk samen met onze partnerorganisaties.

 

Onze organisatie is volop in ontwikkeling en wordt in 2023 anders ingericht, doorontwikkeld en toekomstbestendig gemaakt. Door het toevoegen van een managementlaag geven wij medewerkers de juiste aandacht, ondersteuning en sturing zodat zij hun werk goed kunnen doen en wij een betere werkgever zijn.

 

Ben jij die leidinggevende die talenten en kwaliteiten van mensen op waarde weet te schatten, weet hoe je teams motiveert hun doelstellingen te behalen en daarnaast ook de (communicatief sterke) schakel vormt tussen de teams en het management? Dan gaan we graag in gesprek met jou over de functie van

 

Teamregisseur Bedrijfsbureau

36 uur per week

 

Wat ga je doen?

Jij geeft samen met de manager leiding aan het Bedrijfsbureau. Jij bent de direct (integraal) verantwoordelijk leidinggevende van een aantal teams. De overige teams worden aangestuurd door de manager. Onze medewerkers werken autonoom en vanuit hun professionele verantwoordelijkheid. We vertrouwen onze medewerkers, omdat ze met hart voor de zaak werken en een kei zijn in hun vakgebied. De teamregisseur helpt hen te navigeren binnen de (wettelijke en beleids-) kaders. Je ondersteunt waar nodig om de teams in hun kracht te zetten, maar je houdt wel de organisatiedoelstellingen voor ogen. Dat betekent ook waar nodig bijsturen en concreet knopen doorhakken.
 

De afdeling Bedrijfsbureau kent 1 teamregisseur die door de manager Bedrijfsbureau wordt aangestuurd. De organisatie is in ontwikkeling, op dit moment bestaat het Bedrijfsbureau uit 9 teams (totaal ongeveer 40 FTE) met verschillende disciplines: Financiën; HRM; Communicatie; Functioneel Beheer; ICT, Frontoffice; Facilitair, huisvesting & inkoop en Secretariaat en ondersteuning.

Je werkt samen met collega-teamregisseurs. In totaal zijn er 6 teamregisseurs binnen de GGD. Je bent sparringpartner op organisatieniveau. Je neemt deel aan projecten indien nodig. Daarnaast houd je de regionale en landelijke ontwikkelingen/overleggen in de gaten, zodat je deze kunt vertalen naar wat dit voor de regio Zeeland betekent.


Concreet ben je verantwoordelijk voor:

 • Behalen van teamdoelen (met het team) in lijn met organisatiedoelstellingen waarbij de professional vanuit zijn expertise en kennis wordt ingezet.
 • De vertaling van organisatie- naar teamdoelstellingen en team-specifieke kaders. Je ondersteunt in de vertaling naar individuele doelstellingen.
 • Vaststellen taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden op teamniveau.
 • Bewaken van budgetten binnen de formatie/begroting.
 • Een juiste bezetting/bemensing per team.
 • Het afleggen van verantwoording over maandelijkse managementrapportage.
 • Het op een juiste manier aanpakken en doorlopen van de PDCA samen met je collega-teamregisseurs.
 • Het voeren van gesprekken met medewerkers (vanuit aandacht en functioneren).
 • Het bevorderen van de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van de medewerkers.
 • Een juiste verzuimbegeleiding in de rol van casemanager vanuit de organisatie en een goede re-integratie (ondersteund door team HRM).
 • Gesprekken met individuele medewerkers waarin je resultaat- en ontwikkelafspraken maakt.
 • Het op peil brengen, houden en verrijken van kwaliteiten en competenties binnen het domein van leren en ontwikkelen.
 • Borging van de kwaliteit binnen de teams.

Wie zoeken wij?

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau met ruime leidinggevende en projectmanagement ervaring. Je hebt aandacht voor resultaten en een bedrijfskundige of financiële achtergrond. Je kunt je leiderschapsstijl afstemmen op het niveau van teamontwikkeling.

Je werkt vanuit vertrouwen en de overtuiging dat eigenaarschap een verantwoordelijkheid is van de professional en de teams. Maar je weet ook te sturen op (financiële-) resultaten waar nodig. Je hebt aandacht voor teamdynamiek en stimuleert het lerend vermogen van onze organisatie.

Je bent besluitvaardig en daadkrachtig, staat stevig in je schoenen, toegankelijk en mensgericht. Je bent kritisch, politiek sensitief en een doorzetter.

Het is een pre wanneer je in de breedte kennis hebt van bedrijfskunde in overheden (in het bijzonder binnen gemeenschappelijke regelingen) en gevoel hebt voor de context waarin de GGD werkt.

In wat voor team kom je te werken?

De directeur Publieke Gezondheid, manager Bedrijfsbureau, manager Algemene Gezondheidszorg, manager Jeugdgezondheidszorg en de manager Veilig Thuis vormen samen het MT. Als teamregisseur werk je nauw samen met de teamregisseurs van de andere afdelingen. Belangrijke samenwerking- en sparringpartners voor jou zijn verder onder andere strategisch beleidsadvies, relatiebeheer, financiën en HRM.

Wat bieden wij?

Werken bij de GGD betekent werken in een veranderende organisatie met een informele sfeer en respect voor elkaar. We vinden aandacht voor veilig en gezond werken belangrijk, maar ook werkplezier en zelfontwikkeling. Er zijn volop ontwikkelmogelijkheden waarmee je kunt werken aan jouw persoonlijke groei als professional. Zo maken we samen onze ambities waar.

Verder bieden wij jou:

 • Deze functie is ingeschaald in schaal 12 (maximaal € 6.470,-) bruto per maand bij een fulltime dienstverband, volgens de cao SGO (peildatum 2 januari 2023).
 • Een jaarcontract met het streven om dit te verlengen voor onbepaalde tijd wanneer er een wederzijdse klik is.
 • Een uitdagende baan voor 36 uur per week, met standplaats Goes, flexibele werktijden en een hybride thuiswerkbeleid, ter bevordering van jouw werk-privébalans.
 • Wij bieden een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket en daarnaast een vrij besteedbaar Individueel Keuze Budget (IKB). Het betreft een percentage van 17,05% van je jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je dit budget besteedt, bijvoorbeeld voor het uitbetalen als extra salaris, uitruilen van reiskostenvergoeding woon-werkverkeer of uitruilen van sportschoolabonnement.

GGD Zeeland is een crisisorganisatie en staat 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat. Om dit te realiseren wordt gebruikgemaakt van piketfunctionarissen die naast hun dagelijkse werkzaamheden een nevenfunctie in de crisisorganisatie hebben. Bij een grote crisis en/of opschaling bestaat de mogelijkheid dat zij hierin een actieve rol krijgen, passend bij hun functie, kennis en expertise. 

Meer weten?

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Aart Schoenmaker, interim manager Bedrijfsbureau (06-11 47 84 11). Heb je algemene vragen of vragen over de procedure? Neem dan contact op met HRM, hrm@ggdzeeland.nl.

Enthousiast geworden?

Past deze functie bij jouw ambities en denk jij een bijdrage te kunnen leveren aan die van ons? Solliciteer dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 11 juni 2023, via de knop "Solliciteren" hiernaast. We gaan graag met jou in gesprek.

 


Wij werven graag zelf onze nieuwe collega. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type functie

Acties