Menu

Lees voor

De dertien Zeeuwse gemeenten zijn verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdhulp in de provincie. Om te zorgen voor een effectieve en efficiënte inkoop van deze jeugdhulp is de Inkooporganisatie Jeugdhulp Zeeland
(IJZ) opgericht. IJZ is zelfstandig bedrijfsonderdeel ondergebracht bij de gemeenschappelijke regeling GGD Zeeland (GGD) met een eigen bestuurlijke aansturing.

Ben jij een enthousiaste business-analist op zoek naar uitdaging en volop ontwikkelingen? Ben je een teamplayer en wil je meewerken aan de verdere professionalsering van de inkooporganisatie? Herken je jezelf in de functiebeschrijving, en ben jij iemand die snel kan schakelen met hands-on mentaliteit? De Inkooporganisatie Jeugdhulp Zeeland (IJZ), dat bestaat uit ca. 15 fte, zoekt een gedreven

 

Business-analist


minimaal 18 uur per week, maximaal 24 uur per week

 

De kerntaken van IJZ zijn het inkopen van jeugdhulp, het contractbeheer, het voeren van een financiële administratie en het monitoren en beheren van de het Zeeuwse jeugdhulpbudget. Er zijn op dit moment contracten met ruim 200 aanbieders. Het totale jeugdhulpbudget bedraagt ongeveer € 135 mln.

 

Wat ga je doen?

Naast het werk als business-analist bouw je samen met je collega’s aan de verdere ontwikkeling van de Inkooporganisatie Jeugdhulp Zeeland.

Kerntaken

 • Je bewaakt de naleving van het digitaal berichtenverkeer iJW, de landelijke i-standaarden en het Standaard Administratie Protocol (SAP) en je bent hiervoor een vraagbaak voor interne en externe partijen;
 • Je draagt bij aan (meer) uniformiteit en verbetering van de datakwaliteit;
 • Je onderzoekt knelpunten, eisen en wensen ten aanzien van processen en systemen inzake het digitaal berichtenverkeer en vertaalt deze naar benodigde technische of procesmatige aanpassingen;
 • Je brengt benodigde en beschikbare informatie uit verschillende (interne en externe) bronnen in kaart;
 • Je verzamelt, schoont op en structureert de beschikbare data uit het elektronische berichtenverkeer en andere relevante bronnen;
 • Je maakt diverse periodieke rapportages voor interne (directeur, controller, contractmanagers) en externe (gemeenten, jeugdhulpaanbieders) gebruikers;
 • Je zorgt dat de informatievoorziening optimaal functioneert en doorontwikkeld wordt op basis van de organisatie- en gebruikersbehoeften;
 • Je zorgt voor een correct gebruik van de systemen en het gebruiksgemak;
 • Je maakt gevraagd en ongevraagd ad hoc rapportages op basis van beschikbare data.
 • Als deskundige op het gebied van het gebied van het berichtenverkeer, de i-standaarden en het SAP werk je mee aan de optimalisatie van onze processen.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau met kennis van en ervaring met digitaal berichtenverkeer en i-standaarden Jeugd en WMO;
 • Je hebt kennis van BIG-data technieken en dataopschoning;
 • Je hebt aantoonbare ervaring als functioneel beheerder;
 • Je spreekt de taal van gebruikers en de taal van ICT;
 • Je hebt affiniteit met administratieve en financiële processen;
 • Je hebt een gedegen opleiding die past bij de functie en bent bereid eventuele hiaten aan te vullen;
 • Je hebt kennis van databases en -tools (zoals SQL, Power BI, Power Pivot, Excel, AFAS);
 •  Je bent assertief en klantgericht en je hebt goede communicatieve en adviesvaardigheden;
 • Je bent accuraat, cijfermatig sterk, analytisch, zelfstandig, onderzoekend, dienstverlenend en denkt in oplossingen;
 • Je hebt affiniteit met jeugdhulp.

In wat voor team kom je te werken?

Je komt te werken bij de GGD in het bedrijfsonderdeel Inkooporganisatie Jeugdhulp Zeeland (IJZ), een team met ervaren collega’s die elkaar ondersteunen en uitdagen.

Op dit loopt moment loopt er een onderzoek naar de toekomstige inrichting van de gezamenlijke inkoop van jeugdhulp, beschermd wonen, maatschappelijke opvang en vrouwenopvang in Zeeland. In de loop van 2024 nemen de 13 Zeeuwse gemeenten hierover een besluit. De nieuwe governancestructuur zal omstreeks 1 januari 2025 gerealiseerd zijn. Gezien deze verandering hebben de Zeeuwse gemeenten besloten om deze formatie-uitbreiding eerst tot 31 december 2025 toe te staan. De formatie-uitbreiding wordt meegenomen in het organisatieplan van de nieuwe inkooporganisatie.

Wat bieden wij?

Werken bij de GGD betekent werken in een veranderende organisatie met een informele sfeer en respect voor elkaar. We vinden aandacht voor veilig en gezond werken belangrijk, maar ook werkplezier en zelfontwikkeling. Er zijn volop ontwikkelmogelijkheden waarmee je kunt werken aan jouw persoonlijke groei als professional. Zo maken we samen onze ambities waar.

En verder…

 • Bedraagt het salaris (afhankelijk van jouw opleiding en ervaring) maximaal € 4.752 (einde schaal 9) bruto per maand bij een fulltime dienstverband, volgens de cao SGO (peildatum 1 januari 2024).
 • Zal de aanstelling in eerste instantie zijn voor de duur van een jaar met de intentie deze te verlengen tot 31 december 2025.  Als het organisatieplan van de nieuwe inkooporganisatie volledig goedgekeurd wordt dan bestaat de intentie de tijdelijke aanstelling om te zetten naar onbepaalde tijd.
 • Bieden we jou een uitdagende baan voor 18 uur per week, met flexibele werktijden en een hybride thuiswerkbeleid, ter bevordering van jouw werk-privébalans. Jouw standplaats is Goes.
 • Krijg je een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket met een vrij besteedbaar Individueel Keuze Budget bovenop je loon. Het betreft een percentage van 17,05% van je jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je dit budget besteedt, bijvoorbeeld voor het uitbetalen als extra salaris, uitruilen van reiskostenvergoeding woon-werkverkeer of uitruilen van een sportschoolabonnement.

De GGD kent geen vergoeding voor woon- werkverkeer. Wel is er de mogelijkheid gebruik te maken van de uitruilregeling vergoeding woon- werkverkeer via het IKB.

Aanstelling vindt plaats onder voorbehoud van het aanleveren van een VOG.

De GGD is een crisisorganisatie en staat 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat. Om dit te realiseren wordt gebruikgemaakt van piketfunctionarissen die naast hun dagelijkse werkzaamheden een nevenfunctie in de crisisorganisatie hebben. Bij een grote crisis en/of opschaling bestaat de mogelijkheid dat zij hierin een actieve rol krijgen, passend bij hun functie, kennis en expertise. 

Meer weten?

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Roland Bertens (Controller) via telefoonnummer 06 - 5257 0808. Heb je algemene vragen of vragen over de procedure? Neem dan contact op met afdeling HRM via telefoonnummer 0113-249488 of hrm@ggdzeeland.nl.

Enthousiast geworden?

Past deze functie bij jouw ambities en denk jij een bijdrage te kunnen leveren aan die van ons? Solliciteer dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk vrijdag 16 februari 2024, 12 uur, via de knop "Solliciteren" hiernaast.

De selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken en mogelijk een assessment. Reserveer in je agenda alvast maandagmiddag 19 februari 2024 voor de eerste gespreksronde. De tweede gespreksronde staat gepland voor donderdagochtend 22 februari 2024. Het arbeidsvoorwaardengesprek wordt in overleg gepland. in de periode 23 - 27 februari 2024. Wij willen de procedure voor 1 maart 2024 afronden.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

We kijken ernaar uit om je sollicitatie te ontvangen.


Wij werven graag zelf onze nieuwe collega. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type functie

Acties