Menu

Lees voor


   Geweld stopt niet vanzelf 
   Veilig Thuis is het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Iedereen kan bij Veilig Thuis terecht voor informatie, advies en hulp.
   Of je nu slachtoffer, pleger, professional of gewoon bezorgd bent. We doorbreken onveilige situaties en werken samen om te zorgen voor een
   veilige situatie. In Zeeland is Veilig Thuis een onderdeel van de GGD Zeeland. 

 

Ben jij die bevlogen en maatschappelijk betrokken leidinggevende die intrinsiek wil bijdragen aan veiligere thuissituaties in Zeeland? En ben je op zoek naar een uitdagende en veelzijdige functie, waarbij je richting kunt geven aan de ontwikkeling van de organisatie? Dan gaan we graag in gesprek met jou over de functie van 

 

Manager Veilig Thuis

32 tot 36 uur per week

 

 

Wat ga je doen?

Je geeft op inspirerende wijze leiding aan deze afdeling en bent integraal verantwoordelijk voor de dienstverlening van onze organisatie; voor het functioneren en het welbevinden van onze professionals.

Als manager Veilig Thuis ben je daarnaast verantwoordelijk voor:

  • Het ontwikkelen van de strategie en (door-)ontwikkeling van Veilig Thuis;
  • De Planning & Control cyclus en het subsidieaanvraag- en verantwoordingsproces;
  • Het relatiemanagement met de 13 Zeeuwse gemeenten, zorgaanbieders en (justitiële) ketenpartners met betrekking tot de positionering van Veilig Thuis en de samenwerking met het netwerk vanuit de visie Gefaseerd samenwerken aan Veiligheid.
  • Het vertalen van landelijke programma’s en ontwikkelingen zoals Toekomstscenario Kind en Gezinsbescherming en strategische agenda Veiligheid Voorop naar (implementatie in) de Zeeuwse praktijk. Dit doe je door op bestuurlijk, management- en uitvoerende niveaus samen te werken.
  • Het vertegenwoordigen van Veilig Thuis in het directeuren overleg van het landelijk netwerk Veilig Thuis.

Je geeft (hiërarchisch) leiding aan de teamleider, die de dagelijkse en operationele taken voor haar rekening neemt, en aan de staffunctionarissen binnen Veilig Thuis; je draagt daarbij zorg voor het personeelsmanagement (in-, door- en uitstroom). Samen met de teamleider ben je verantwoordelijk voor het begeleiden, coachen en aansturen van ongeveer 40 medewerkers binnen Veilig Thuis. Je stuurt de ontwikkeling van- en inspireert verbinding tussen de teams. Je faciliteert de medewerkers in hun persoonlijke- en professionele ontwikkeling middels de HRM gesprekkencyclus.

Je leidinggevende is de directeur Publieke Gezondheidzorg van de GGD Zeeland en je bent onderdeel van het MT van de GGD.  Samen dragen jullie de verantwoordelijkheid voor de strategie en het verder ontwikkelen van de organisatie.

Wie zoeken wij?

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en je bent in staat om leiding te geven aan veranderingsprocessen. Jij hebt meerdere jaren ervaring als (integraal) leidinggevende in een vergelijkbare context. Je bent een leider met visie, en bent in staat verbinding te maken met professionals binnen Veilig Thuis en de GGD en met gemeenten en ketenpartners. Je hebt een coachende en verbindende manier van leidinggeven en past dit als effectief leider situationeel toe.

Je hebt inzicht in financiële- en organisatie- processen en beschikt daarbij over bestuurlijke-en organisatiesensitiviteit. Daarnaast ben je een netwerker, durf je initiatieven te nemen (doorpakker) en denk je in mogelijkheden. Je communicatievaardigheden zijn goed ontwikkeld en je wilt daarbij gaan voor het beste resultaat. Je bent in staat een visie te ontwikkelen op de ontwikkeling van positionering van Veilig Thuis, in relatie tot het Toekomstscenario, Veiligheid Voorop en de versterking van de lokale teams en zoekt de synergie in de samenwerking met de publieke gezondheidszorg.

In wat voor team kom je te werken?

Je komt te werken bij de afdeling Veilig Thuis van GGD Zeeland. Veilig Thuis levert een bijdrage aan het effectief stoppen van geweld en het doorbreken van situaties omtrent huiselijk geweld en kindermishandeling Je vormt samen met de Directeur Publieke Gezondheid, manager Bedrijfsvoering, manager Algemene Gezondheidszorg en manager Jeugdgezondheidszorg het MT. Ook de Inkooporganisatie Jeugdhulp Zeeland valt onder de gemeenschappelijke regeling GGD Zeeland.

De afdeling Veilig Thuis kent de volgende teams: het Advies en Meldingen Team, het Ondersteuning en Onderzoek Team en team Beleid & Kwaliteit. Deze teams worden ondersteund door een drietal procesondersteuners. Je werkt als manager nauw samen met de teamleider, gedragswetenschappers, beleidsmedewerker en vertrouwensarts. Veilig thuis heeft ervaren professionals die elkaar ondersteunen, bevragen en scherp houden; een mindset “wachtlijst vrij werken” hebben en investeren in de deskundigheid en kwaliteit van de dienstverlening.

Durf jij de uitdaging aan?

Wat bieden wij?

Werken bij de GGD/Veilig Thuis betekent werken in een veranderende organisatie met een informele sfeer en respect voor elkaar. We vinden aandacht voor veilig en gezond werken belangrijk, maar ook werkplezier en zelfontwikkeling. Er zijn volop ontwikkelmogelijkheden waarmee je kunt werken aan jouw persoonlijke groei als professional. Zo maken we samen onze ambities waar.

En verder…

  • Bedraagt het salaris (afhankelijk van jouw opleiding en ervaring) maximaal € 8.023,- (schaal 14) bruto per maand bij een fulltime dienstverband, volgens de cao SGO (peildatum 1 januari 2024). Dit betreft een voorlopige inschaling.
  • Zal de aanstelling in eerste instantie zijn voor de duur van een jaar met de intentie deze later om te zetten naar een vast dienstverband.  
  • Bieden we jou een uitdagende baan voor 32-36 uur per week, met flexibele werktijden en een hybride thuiswerkbeleid, ter bevordering van jouw werk-privébalans. Jouw standplaats is Goes.
  • Krijg je een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket met een vrij besteedbaar Individueel Keuze Budget bovenop je loon. Het betreft een percentage van 17,05% van je jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je dit budget besteedt, bijvoorbeeld voor het uitbetalen als extra salaris, uitruilen van reiskostenvergoeding woon-werkverkeer of uitruilen van een sportschoolabonnement.

GGD Zeeland kent geen vergoeding voor woon- werkverkeer. Wel is er de mogelijkheid gebruik te maken van de uitruilregeling vergoeding woon- werkverkeer via het IKB.

Aanstelling vindt plaats onder voorbehoud van het aanleveren van een VOG.

GGD Zeeland en crisis

GGD Zeeland is een crisisorganisatie die 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat staat om in actie te komen bij noodsituaties die de publieke gezondheid in de regio bedreigen. Om dit te realiseren zijn er piketfunctionarissen die naast hun dagelijkse werkzaamheden een nevenfunctie in de crisisorganisatie hebben. Bij een grote crisis en/of opschaling bestaat de mogelijkheid dat ook andere collega’s hierin een actieve rol krijgen, passend bij hun functie.

Meer weten?

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Joke Gaemers, Directeur Publieke Gezondheid (06-30997720). Heb je algemene vragen of vragen over de procedure? Neem dan contact op met afdeling HRM via telefoonnummer 0113-249488 of hrm@ggdzeeland.nl. 

Enthousiast geworden?

Past deze functie bij jouw ambities en denk jij een bijdrage te kunnen leveren aan die van ons? Solliciteer dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 3 juli via de knop "Solliciteren" hiernaast. We kijken ernaar uit om je sollicitatie te ontvangen.

De eerste gesprekken vinden plaats in week 29. Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

 


Wij werven graag zelf onze nieuwe collega. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type functie

Acties