Menu

Lees voor


   Geweld stopt niet vanzelf 
   Veilig Thuis is het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Iedereen kan bij Veilig Thuis terecht voor informatie, advies en hulp.
   Of je nu slachtoffer, pleger, professional of gewoon bezorgd bent. We doorbreken onveilige situaties en werken samen om te zorgen voor een
   veilige situatie. In Zeeland is Veilig Thuis een onderdeel van de GGD Zeeland. 

 

Veilig Thuis is er voor iedereen, jong en oud, die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling. We geven advies en bieden ondersteuning, aan slachtoffer, pleger, professional of andere bezorgden.

Ben jij vierdejaars student en volg je de studie Social Work, Pedagogiek of vergelijkbaar? En zoek jij een uitdagende stage waar je veel leert en zelfstandig aan de slag kan? Volg dan jouw stage per september 2023 bij Veilig Thuis Zeeland!
 

Vierdejaars stage bij Veilig Thuis


Aantal uur per week in overleg

 

Wat ga je doen?

Samen met de Medewerker Ondersteuning en Onderzoek Team (Medewerker OOT) heb je contact met diverse gezinnen, hun netwerk en de betrokken professionals. Binnen 10 weken vorm je, binnen een multidisciplinair team, een visie over het in te zetten traject met als doel de acute en structurele veiligheid in de thuissituatie te herstellen. Het organiseren van hulp staat hierbij voorop.

Wat ga jij concreet leren tijdens jouw stage? Je voert samen met de Medewerker OOT cliëntgesprekken. Je leert contacten met ketenpartners te onderhouden. Daarnaast heb je een ondersteunende functie bij overleggen binnen de hulpverlening, zoals bijvoorbeeld bij het familienetwerkberaad. Je krijgt inzicht in de sociale kaart van Zeeland en leert deze toe te passen. Je leert systeemgericht, slagvaardig en snel werken. Je leert om samen te werken met collega’s met verschillende expertises. In dit alles zien we in jou een verbinder, ook in situaties waarin een cliënt niet altijd een hulpvraag heeft.

Wie zoeken wij?

Jij bent:

·        Vierdejaars student aan een HBO-opleiding richting Social Work, Pedagogiek of vergelijkbaar

·        Geïnteresseerd in het werk van Veilig Thuis Zeeland en de sociale kaart van Zeeland

·        Een persoon met lef en inlevingsvermogen

·        Goed in samenwerken, zelfreflectie en werken onder druk

·        Vaardig in de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling

In welk team kom je te werken?

Je komt te werken binnen de GGD Zeeland bij de afdeling Veilig Thuis. Veilig Thuis levert een bijdrage aan het effectief stoppen van geweld en het doorbreken van situaties omtrent huiselijk geweld en kindermishandeling. De afdeling kent twee teams, te weten het Advies en Meldingen Team en het Ondersteuning en Onderzoek Team. Je werkt daarin samen met ervaren professionals die elkaar ondersteunen, bevragen en scherp houden. 

Wat bieden wij?

Stagelopen bij de GGD Zeeland, en daarmee ook Veilig Thuis, betekent stagelopen in een veranderende organisatie met een informele sfeer en respect voor elkaar. We vinden aandacht voor veilig en gezond werken belangrijk, maar ook werkplezier en zelfontwikkeling. Er zijn volop ontwikkelmogelijkheden waarmee je kunt werken aan jouw persoonlijke groei als stagiair.

Meer weten?

Voor meer informatie over de stage kan je contact opnemen met de heer Surya Berhitu, medewerker Ondersteuning & Onderzoek Team via 06 – 12 74 32 04 en surya.berhitu@veiligthuiszeeland.nl of Monique Farenhorst, procesondersteuner via 06 – 30 99 90 50 en monique.farenhorst@veiligthuiszeeland.nl.
Heb je algemene vragen of vragen over de procedure? Neem dan contact op met HRM via telefoonnummer 0113-249488 of hrm@ggdzeeland.nl.

Enthousiast geworden?

Ben jij geïnteresseerd in deze stageplaats? Solliciteer dan uiterlijk 28 februari 2023 via de knop ‘Solliciteren’ op onze website. We gaan graag met jou in gesprek

 


Wij werven graag zelf onze nieuwe collega. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type functie

Acties